סטודנטים מטבריה הפעילים בתכנית "נטועים" במפגש עם רה"ע יוסי בן דוד PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

netoaim1

ראש העיר יוסי בן דוד, הגיע למפגש שנערך בסוף השבוע האחרון במרכז הצעירים, עם 15 סטודנטים מטבריה הפעילים בתכנית החינוכית "נטועים". במפגש גם נטלו חלק מנהל מרכז הצעירים איציק פורטל ומנחת התוכנית בטבריה שלומית דוד.

תכנית "נטועים" היא בית מדרש דו-שנתי לסטודנטים הנטועים בפריפריה, שגדלו בעיר אשר בה מתבצעת הפעילות ואשר רואים בה את מרכז חייהם. הסטודנטים בתכנית הם בעלי ניסיון חברתי וכישורי מנהיגות, שלהם מוטיבציה לעשייה ולמעורבות חברתית, בעלי תחושת שייכות ורצון לנטיעת שורשים ביישוב, ונכונות ומחויבות ללמידה מעמיקה של סוגיות של זהות, יהדות וחברה, ובפרט סוגיות חברתיות הקשורות ליישוב מגוריהם. התכנית מבנה תהליכי למידה קבוצתיים, המעצבים זהות אישית והזדהות עם קהילת האם, תוך רתימתם של המשתתפים לעשייה קהילתית. התכנית עוסקת בהעלאת מודעות חברתית ובהכשרת מנהיגות צעירים בני מקום לפעילות בקהילה. לתכנית נבחרו 15 סטודנטים תושבי טבריה, שמשתתפים ב-25 מפגשי לימוד קבוצתיים כל שנה. הסטודנטים נפגשים עם דמויות מפתח מקהילתם, המהוות מודל למנהיגות ויזמות קהילתית. הפעילות בתכנית נטועים הינה בבחינת כמעין בית מדרש הפועל במסגרת עמותת "ממזרח שמש" מבית "כל ישראל חברים", לסטודנטים צעירים בני מקום, הנטועים בפריפריה. הסטודנטים מקבלים במסגרת התוכנית מלגה על סך 10.000 ₪, ( 5000 ממקורות מפעל הפיס, ו- 5000 מעמותת מזרח שמש). התכנית בנויה מתהליכי למידה קבוצתיים, המעצבים זהות אישית והזדהות מקומית, תוך רתימתם לעשייה קהילתית. הצעירים לומדים בבית המדרש טקסטים של משוררים מיהדות ספרד ומתמקדים בסוגיות חברתיות  שבאמצעותם מגבשים הצעירים תפיסת עולם מוסרית, המחויבת לתיקון עולם, תוך ייזום והפעלת פרויקטים קהילתיים.

ראש העיר יוסי בן דוד שוחח עם הסטודנטים על מנהיגות, והיבטים המעסיקים את הצעירים בטבריה כגון: רכישת השכלה גבוהה, תעסוקה, תרבות ופנאי, ואפשרויות הדיור לצעירים בעיר.

בתמונה לעיל: רה"ע משוחח עם הסטודנטים במהלך המפגש במרכז הצעירים.

netoaim2

בתמונה: רה"ע יוסי בן דוד יחד עם הסטודנטים מתכנית נטועים במהלך המפגש