כנס החשיפה השנתי לתכנית "עתידים" לתלמידי כיתות יא' נערך באשכול הפיס PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

atidim1

כנס החשיפה השנתי  של תכנית "עתידים" בטבריה לתלמידי כיתות יא' מכלל בתי הספר בעיר הלומדים 4-5 יח"ל במתמטיקה ואנגלית , נערך בשבוע החולף בבית הספר אשכול פיס.

מיד לאחר הטקס התקיים דיון עדכון מקצועי בהובלתו של  ראש העיר יוסי בן דוד, עם נציגי המנהלת הצבאית של תכנית עתידים, בפיקודו של סא"ל אורן בר, ומנכ"ל עמותת ידידי עתידים זאב חיות, עם הנציגים האזרחיים של תכנית עתידים. בדיון נטלו חלק: סגן ראש העיר דרור ללוש, תמי לוי מנהלת אגף החינוך, ומנהלי בתי הספר התיכוניים בעיר.

תכנית עתידים בצה"ל, מאפשרת לבוגרי תיכון מצטיינים מהפריפריה ללמוד לתואר אקדמי בתחומים מגוונים ובמוסדות האקדמיים המובילים בישראל. במהלך הלימודים, זוכים הסטודנטים בתכנית לסיוע כלכלי, חברתי ואקדמי מקיף. עם סיום התואר, משתלבים הבוגרים ביחידות הטכנולוגיות והמקצועיות המובילות בצה"ל ומשרתים שירות משמעותי, בגופי קהיליית המודיעין, בפרויקטים מול התעשיות הביטחוניות בארץ ובחו"ל. המקנה להם ניסיון מקצועי בתחום אותו למדו.

במסגרת התכנית, משתתפים סה"כ 660 תלמידים מטבריה, אשר גם נוטלים חלק בתוכניות קדם עתידים בעיר בשנת תשע"ז, בהפעלת "הזנק לעתיד". בתוכנית "קדם עתידים, ישנו חיבור של מוסד אקדמי מוכר לעיר, כגון מכללת כנרת ומכללת אורט בראודה ובמסגרת התכנית משתתפים התלמידים בתוכניות מחקר אקדמיות ונחשפים באופן מלא לאווירה האקדמית. אחת המטרות העיקריות היא להעלות את מספר העתודאים במסגרת מסלול העתודה האקדמית, לימודי תואר ראשון ושרות כקצינים בצה"ל בהתאם למקצוע הנרכש.

במהלך הדיון, ציינו אנשי המנהלת לטובה, את שיתוף הפעולה המצויין שקיים מול מערכת החינוך בעיריית טבריה.

במהלך היום סיירו אנשי המנהלת בבתי הספר בשונים, כולל הישיבה התיכונית והאולפנה לבנות. בתום הדיון הארוך, סיכם ראש העיר יוסי בן דוד את הדברים ואמר כי: "יש להמשיך במרץ רב את העבודה האינטנסיבית בבתי הספר בשיתוף רכזי קדם עתידים, ולמסד "שולחן עירוני" להצלחת התוכנית בהובלת מנהלת אגף החינוך. היעד שלנו הוא ברור, המשך העלאת % הבגרות ושיפור רמת ההישגים בלימודים, תוך רזולוציה ונגיעה בכל תלמיד.

ותלמיד. אנו נמשיך לפעול במרץ בכל הקשור להקניית תמונת עתיד לכל ילד ולהעניק לו את חלון ההזדמנויות הראוי להתפתח לכיוונים הרצויים. אנו מתכוונים לפעול בנושא של פתיחת קורס פסיכומטרי עירוני במטרה להעלות את מספר הניגשים ואת הממוצע של הבחינה הפסיכומטרית. יש להמשיך ולפעול ביתר שאת, להגברת המודעות בתיכונים בהובלת המנהלים והרכזים  ובשיתוף הקצין המשווק. אני אוהב את התכנית ומחויב לתכנית, מעולם לא היתה השקעה גדולה כל כך בתקציב החינוך כפי שהדבר בא לידי ביטוי השנה , מבחינת העירייה, זו לא הוצאה, אלא השקעה נטו. אנו נחתור לקיומם של מפגשים עם בוגרים ומצטיינים, ובמהלכם אף נוקיר להם הערכה, חשוב מאוד שכמה שיותר בוגרים מקרב התוכנית, יבחרו להישאר בעיר, ויבנו בה את עתידם. מדינת ישראל חזקה כיום בין היתר בזכות קיומן של תוכניות כמעין אלה. ההגנות הטכנולוגיות ובכללן הגנת הסייבר לא פחות חשובות מתפיסות ההגנה הצבאית הקלאסית. אני כל הזמן חוזר ומשננן בפני התלמידים: תמשיכו להשקיע ולעבוד, תמשיכו לשאוף למעלה, אל תפסיקו לחלום, הכל בגדר האפשרי".

בתמונה לעיל: ישיבת העדכון מול מנהלת עתידים שהתקיימה בעיריית טבריה.

atidim2

בתמונה: משתתפי הכנס מראה כללי.