שבוע המטבח הצרפתי ה- 5 בטבריה יוצא לדרך! 6-10 בפברואר PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

colinarya1

עיריית טבריה בשיתוף התאחדות המלונות ומכללת רימונים תארח את אירוע הפסטיבל בחגיגה ענקית
שיאו של השבוע- ערב גאלה: "שפים מבשלים שלום"

פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה החמישית ברציפות ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת בישראל. עיריית טבריה בשיתוף התאחדות המלונות ומכללת רימונים, משתתפת זו השנה השלישית ברציפות במפעל ומארחת את אירועי הפסטיבל שיתקיים בתאריכים 6-10 בפברואר 2017 , תחת הכותרת: "SO FRENCH SO FOOD".

לפסטיבל תגיע נבחרת של 20 שפים מובילים מצרפת, בעלי דירוג מישלן  לשש ערים ברחבי הארץ: תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, עכו וטבריה ולהם יחברו שפים ישראליים ממסעדות מקומיות ומבתי המלון, הם ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח.

התרגשות כזו כבר מזמן לא ניכרה באוויר של טבריה. שפים מצרפת בעלי כוכבי מישלן יגיעו לפסטיבל קולינרי בעיר, כחלק משבוע הקולינרי הצרפתי בישראל. שלושת השפים הצרפתים שישתתפו בשבוע הקולינריה בטבריה הם: השף סטפן לז'אר מהעיר סנט רפאל, השף פבריס מויה מהעיר ליון והשף פול קורטאו מהעיר מונפלייה. הפסטיבל בעיר, הוא חלק משיתוף הפעולה, שנעשה בין טבריה והערים התאומות שלה בצרפת: סנט רפאל ומונפלייה. במהלך הפסטיבל, יבשלו השפים ארוחות קולינריות במגוון אירועים ביחד עם שפים מטבריה והגליל. השפים המקומיים שישתפו פעולה עם השפים הצרפתיים במסגרת הפסטיבל: אילן רוברג- שף מסעדת רוברג והיועץ הקולינרי של הפסטיבל, מאיר רוזנברג וארז עמוס- שפים ממכלת רימונים בעיר, מוחמד בדארנה- שף מלון לאונרדו פלאזה בעיר, אמיר ג'ובראן- שף מסעדת הרמיטאג' בעיר, סולימן טאריף- שף מסעדת אל ראזי בכפר מע'אר ואביגיל אהרון- שפית טבריינית.

במסגרת לו"ז הפעילות בשבוע הקולינריה בטבריה, יבצעו השפים:

כיתות אמן לסטודנטים ותלמידים במכללת רימונים- במהלך השבוע, השפים הצרפתיים ירצו ויפתחו יחד עם הסטודנטים והתלמידים יצירות קולינריות חדשניות.

סיור למען השלום- במהלך הביקור, יצאו השפים לסיור בקבר יתרו, המקודש לעדה הדרוזית ויתארחו לארוחת ערב במסעדת אל ראז'י, במע'אר של השף סולימן טאריף במטרה להכיר להם טעמים נוספים ולחוות אירוח דרוזי בישראל.

כשהמטבח הצרפתי פוגש את המטבח הגלילי אצל רוברג' - השף אילן רוברג, מסעדת 'רוברג' בלבנים, יארח את השפים הצרפתיים לבישול משותף - עד 40 אנשים

(לנרשמים מראש),יוכלו ליהנות ממנות שישלבו קולינריה צרפתית ומטבח גלילי.  מחיר ארוחה לזוג: 400 ₪, הרשמה בטלפון: 04-6715656 יום ג' (7.2), בשעה: 19:30.

שפים מבשלים שלום בשוק – השוק העירוני בטבריה יהפוך ביום חמישי לשוק אוכל עולמי. שיתוף פעולה קולינרי השולח מסר של שלום באזור. באירוע ייקחו חלק שף נוצרי, שף מוסלמי, שף דרוזי, שפים יהודים והשפים הצרפתים. השפים יבשלו יחדיו ב-6 דוכנים, מנות מיוחדות למען השלום, שיוגשו בחינם לבאי השוק. בין המנות שיוכנו: מילפה בורלה במילית קרם פטיסייר מוגש עם קונפי תותים ופירות יער, אנטריקוט מוקפץ מוגש על פריקי צנוניות ועלי מנגולד, חזה עוף מוקפץ על טבולה פרי וירק ועוד.

יום חמישי, 9.2 בין השעות: 11:00-14:00 הכניסה ללא תשלום- המנות יוצעו לטעימה בחינם.

קוקטייל וסרט בסינמטק (בית יד לבנים): ביום חמישי, בשעה 19:00 בערב, יתקיים לקהל הרחב קוקטייל קבלת פנים ויוקרן סרט קולינרי– הכניסה ללא תשלום, מספר המקומות מוגבל.
סדנת מאסטר קלאס בקניון ביג פאשן, טבריה-
שלושת השפים הצרפתים יבשלו בזמן אמת לעיני באי הקניון - שידור חי ברדיו קול רגע. הכניסה ללא תשלום.
מידע: קניון 'ביג פאשן דנילוף' ,טבריה יום שישי, 10.2, 11:00-12:00

ראש העיר טבריה, יוסי בן-דוד: "אני מזמין את תושבי טבריה והסביבה ליהנות מחוויה קולינרית אמיתית אני מודה לשגרירות צרפת בישראל, לשגרירה החדשה, הלן לה-גאל ולקונסוליה הצרפתית על שיתוף הפעולה המוצלח עם עיריית טבריה, דרך קיומו של הפסטיבל אנו גם מחזקים את הקשרים עם הערים התאומות שלנו בצרפת. אני משוכנע שצפויה לנו בעיר חגיגה אמיתית של קולינריה מלאת טעמים וניחוחות".

מוסיפה לימור פורטל, מנכ"לית התאחדות המלונות בטבריה: "בשנים האחרונות, הופכת התיירות גהסטרונומית לפופולארית יותר. אורחי מלונות טבריה, נהנים ממסעדות בעיר,

שמתבססות על חומרי גלם גליליים וממטבח מקומי עשיר ומאתרי היסטוריה ותרבות המקודשים לשלוש הדתות והכל במחירים משתלמים".

מסכמת גילה כהנא, מנהלת מכללת רימונים בטבריה: "תרבות האוכל שזורה בהיסטוריה של טבריה והיא חלק מאבני היסוד של הסטודנטים הלומדים במכללה. השתתפות הסטודנטים בכיתות אמן וסיוע לשפים בבישול בזמן שהותם, זהו שיעור מעשי חשוב לאלו, שמתכננים בעתיד לעסוק במקצוע".
לפרטים נוספים ולו"ז לאירועים ברחבי העיר טבריה, ניתן לראות באתר העירייה: www.tiberias.muni.il או בדף הפייסבוק העירוני: עיריית טבריה הדף הרשמי.

בתמונה לעיל: קונסולית צרפת בחיפה, ראש העיר יוסי בן דוד והשפים מצרפת ומאזור טבריה במהלך פסטיבל הקולינריה הצרפתית בשנה שעברה.

colinarya2

בתמונה: נבחרת השפים אשר נוטלים חלק במסגרת שבוע הקולינריה ה-5 בטבריה.