"מצעד הפרוטות" – יום ההתרמה השנתי של ארגון איל"ן נערך השבוע PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

ilan

השבוע נפתח בצורה רשמית מבצע ההתרמה השנתי של ארגון איל"ן (ארגון ישראלי לילדים נפגעים). לקראת יום ההתרמה שחל השבוע קיבל יוסי בן דוד ראש העיר טבריה בלשכתו את יו"ר סניף טבריה של הארגון אביגיל אהרון, יחד עם מזכיר הסניף אלי ויזגן והמתנדבת חן חלינסקי סטודנטית לעבודה סוציאלית . במהלך הפגישה דנו המשתתפים אודות סטאטוס הנגישות בעיר, סוגיית הקצאת מקומות חניה נוספים לנכים וסיוע בהקצאת משרד לקבלת קהל ע"ב שבועי. המבצע מהווה את מקור התרומה המרכזי של הארגון, אשר פעילותו המבורכת, מתאפשרת הודות לתרומות הציבור וללא מימון מתקציב משרד ממשלתי כלשהו. המבצע נערך באמצעות צוות מתנדבי הארגון, במגוון מוקדים מרכזיים ברחבי העיר, ובשיתוף תלמידי בתי הספר ותנועות הנוער, אשר יערכו מבצע התרמה "מבית לבית". ראש העיר יוסי בן דוד העלה על נס את זכרו של מאיר לוי ז"ל ששימש בעבר כיו"ר סניף איל"ן במשך שנים רבות, והבטיח לסייע בנושא הקצאת משרד לקבלת קהל, "כולי תקווה כי המבצע ינחל הצלחה רבה וזאת הודות לרוחב ליבם של תושבי העיר ורוח ההתנדבות המרשימה של צוות המתנדבים", אמר ראש העיר.

ארגון איל"ן מציין, 60 שנות שיקום ושילוב נכים, בהן פעל הארגון לאפשר לנכים בישראל איכות חיים מרבית ע"י מתן מענה לצרכיהם הייחודיים ותוך שאיפה לשילובם בחברה.

איל"ן - מטפל באלפי ילדים ובוגרים בעלי מוגבלויות פיזיות הסובלים מנכויות פיזיות מוטוריות וממחלות שריר ועצב שונות כגון שיתוק ילדים, שיתוק מוחין, ניוון שרירים ומחלות נוספות. ההסכם הקיבוצי אשר מחייב את העסקתם של לפחות 3%, של אנשים עם מוגבלויות במקומות העבודה, בסקטור הפרטי והציבורי, מהווה פריצת דרך משמעותית בתחום תעסוקת הנכים בישראל.

סניף ארגון איל"ן בטבריה, הינו אחד הסניפים הוותיקים בארץ, הפועל, מזה עשרות שנים. הסניף המקומי בטבריה לקח על עצמו להמשיך ולשמש כתובת לאנשים עם מוגבלות פיזית, אשר מחפשים תעסוקה, ולהמשיך להיות ראש חץ בקידום זכויותיהם כשווים בחברה.

ראש העיר, מר יוסי בן דוד, ביקש להוקיר תודה עמוקה, ולברך את יו"ר הסניף אביגיל אהרון ואת כלל המתנדבים של הארגון ובכללם תלמידי בתי הספר ותנועות הנוער, על עשייתם המבורכת, ועל תרומתם אשר לא תסולא בפז, לציבור הילדים הנפגעים בישראל

בכלל, ובטבריה בפרט. ראש העיר, אף הרים תרומה סמלית בשם עיריית טבריה בדמות המחאה ע"ס 500 ₪, כנגד מספר העובדים, הקיימים כיום במצבת כ"א של עירייה טבריה.

בתמונה לעיל:  ראש העיר יחד עם יו"ר איל"ן בטבריה אביגיל אהרון, מזכיר סניף אלי ויזגן והמתנדבת חן חלינסקי.