עיריית טבריה עוברת למערכת "רישוי זמין" בתחום התכנון והבניה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

zigdon

כבר מזה מספר חודשים שפועלת באגף ההנדסה של עיריית טבריה מערכת ממוחשבת חדשה בשם "רישוי זמין" שבאמצעותה ניתן לקבל שירותים ממוחשבים ומכוונים בתחום התכנון והבניה. השבוע לראשונה ניתן היתר בניה למבקשים באמצעות המערכת. מערכת "רישוי זמין" הינה מערכת כלל ארצית להגשת היתרי בנייה שפותחה על ידי מנהל התכנון וממשל זמין. המערכת פותחה בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה, כחלק משיפור תהליכי הרישוי והבנייה. היא משמשת כלי יעיל לשיפור תהליכי הרישוי והבנייה, הסדרתם והאחדתם ומאפשרת הסרת מגבלות ובירוקרטיה מיותרות, כמו כן המערכת מקצרת תהליכים ומשפרת את השירות לאזרח, לאיש המקצוע ולגופים הלוקחים חלק בהליכי הרישוי, בין השאר על ידי החלת הליך מקוון ארצי אחיד ושקוף, ניהול מעקב וארכוב מתקדמים. המערכת החדשה מלווה את כלל שלבי הרישוי, החל מפתיחת תיק וקבלת מידע מקוון, דרך הגשת בקשה להיתר וקבלת תגובות ממהנדס הרשות, מפקידי הרישוי, ממכון הבקרה ומגורמים מאשרים אחרים וכלה בניהול ובקרה על שלבי הביצוע של המבנה על כלל השלבים והאישורים הנדרשים עד לקבלת ההיתר עצמו.

המערכת מתממשקת לגופים ורשויות שונים ביניהם – הועדות המקומיות, גורמים מוסרי מידע (רשות העתיקות, המשרד להגנת הסביבה, חברת החשמל, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, פיקוד העורף, רשות התעופה האזרחית, הרשות הארצית לכבאות והצלה ועוד), למבא"ת (מבנה אחיד לתוכנית), לרשם המקרקעין, לרשם המהנדסים והאדריכלים, לרשם ההנדסאים, לשרת התשלומים לרשות מקרקעי ישראל ולגופים נוספים בהמשך.
המערכת מהווה תחליף ל"גרמושקה" ההיסטורית, המודפסת על גבי ניירות, מאפשרת ניהול מעקב וארכוב מתקדמים ובכך מקצרת תהליכים ומשפרת את השירות לאזרח, לאיש המקצוע ולגופים הלוקחים חלק בהליכי הרישוי. בכך מצטרפת טבריה לרשויות נוספות המפעילות את השירות המכוון בנושא זה. ראש העיר יוסי בן דוד מברך על הרפורמה: "זה הוא נדבך נוסף ברה ארגון שעובר אגף ההנדסה בשנה החולפת. בנוסף גם כלל שרותי הארכיב של האגף עברו כבר לסריקה ממוחשבת. המטרה שלנו בראש ובראשונה לייעל את תהליכי השרות לתושב ולהקל עליו בכל תהליכי קבלת ההיתרים בתחום התכנון והבניה. אנו מתכוונים להחיל את הרפורמה ולבצע הליך דומה גם בשאר האגפים של העירייה כגון אגף הכספים, ובמחלקה לקידום ורישוי עסקים באגף לאיכות חיים וסביבה".

בתמונה לעיל: מ"מ וסגן ראש העיר ויו"ר ועדת התכנון והבניה בעיריית טבריה אליהו זיגדון, חותם על היתר הבניה הראשון שהתקבל במערכת הממוחשבת של הרישוי הזמין.