CCC -Coffee Cake Conversation PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

ccc1

בשבוע החולף נערך בספריה העירונית בהיכל התרבות יד שטרית, שיח של תלמידי כיתות ט׳ בשפה האנגלית מכלל בתי הספר בעיר. התלמידים חקרו נושאים שונים בעיר טבריה כגון: חינוך, פנאי ותרבות, קיימות ואיכות סביבה ותיירות. המיזם שנערך ע״י עיריית טבריה אגף החינוך ובשיתוף קרן אדליס היה בסימן - CCC -Coffee Cake Conversation

בסיומו של האירוע נערך גם טקס פרידה מ 25 חניכים של המכינה הקד״צ ״קול עמי״ שמסיימים את שירותם בעיר השנה. בטקס נטלו חלק ראש העיר יוסי בן דוד, סגן רה״ע והממונה על החינוך דרור ללוש, יפה בן דוד מזכ״לית הסתדרות המורים, נחום נחום יו״ר הסתדרות המורים בעיר, תמי לוי מנהלת אגף החינוך, דקלה פרץ מנהלת תוכנית אדליס בטבריה, חניכי ומדריכי מכינת הקד״צ קול עמי, תלמידי בתי הספר ובני משפחותיהם, ומנהלי בתי הספר. מדובר בפרויקט ייחודי המשלב לצד למידת האנגלית גם את העצמת התלמיד, שיפור הביטחון העצמי, חיזוק יכולת העמידה בפני קהל, מטרתו של חינוך אמיתי, להתייחס מעבר לציון ולהכין את הילדים שלנו – להתמודד בהצלחה עם האתגרים של העולם האמיתי. סגן רה"ע דרור ללוש: "מודה לרה"ע על העשיה החינוכית, ידיעת השפה האנגלית היא כלי עבודה להצלחה בחיים. יש כוונה להחדיר גם את לימודי השפה הסינית והצרפתית במערכת החינוך על רקע היותה של טבריה עיר תיירות בינלאומית". יפה בן דוד מזכ"לית הסתדרות המורים התרשמה לחיוב מן המיזם ואמרה: "כאשר זוגות צעירים מגיעים לבדוק אופציה של השתקעות במקום הם בודקים קודם כל את מצב מערכת החינוך, יש פה בטבריה מערכת חינוך מצוינת עם מורים ומנהלים איכותיים, תמשיכו להשקיע בלימודים, הצלחה בלימודים היא נכס עליון להצלחה בחיים". רה"ע יוסי בן דוד אמר בדברי ברכתו: " השימוש בשפה הנגלית והעשרת אוצר המילים הוא בהחלט מפתח להצלחה וצידה לדרך, הכפר והעולם הגלובלי מחייב את ידיעת השפה האנגלית שהינה שפה בינלאומית. אסור לנו להנציח מצב של פריפריה חברתית וכלכלית, אתם המפתח לצמצום הפערים בין הפריפריה למרכז. דברים טובים קורים בחינוך בטבריה, אני רוצה להודות לכל העוסקים במלאכה, לתלמידים, למורים, לקרן אדליס, למכון ברנקו וייס, לדקלה פרץ מנהלת תכנית אדליס, ליפה בן דוד מז"כלית הסתדרות המורים ולנחום נחום יו"ר הסתדרות המורים בטבריה שהגיעו לכאן ע"מ לכבד אותנו ואת התלמידים. המשיכו לעשות חיל בלימודים, כי הם המפתח להצלחה בהמשך דרככם".

בתמונה לעיל: שיח תלמידים בשפה האנגלית על קפה ועוגה בספריה העירונית.

ccc2

בתמונה: ראש העיר יוסי בן דוד יחד עם מזכ"לית הסתדרות המורים הארצית יפה בן  דוד צופים בפעילות.