כנס הגבאים השנתי לקראת חג פסח תשע"ז, נערך במלון קיסר PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

gbaim1

השבוע, לקראת חג הפסח,  נערך כנס הגבאים השנתי כחלק ממסורת רבת שנים באולמי קיסר טבריה. הכנס נערך בחסות עיריית טבריה, המחלקה לתרבות תורנית והמועצה הדתית בטבריה. לכנס הגיעו עשרות גבאים ורבני שכונות מבתי כנסת שונים ברחבי העיר.

הכנס נערך במעמד: סגן ומ"מ ראש העיר זיגדון אליהו, הרב שלמה דידי שליט"א, יעקב שטרית יו"ר המועצה הדתית, סגן ראש העיר דודיק אזולאי, חברי מועצת העיר: ברוך ויצמן ורפאל טרבלסי, והרב אליהו הכהן מזכ"ל המועצה הדתית. על הנחיית הכנס הופקד שמוליק ברבי, מנהל המחלקה לתרבות תורנית בעיריית טבריה. לציבור הגבאים הוגשה ארוחת ערב קלה, ושי צנוע שכלל חבילת ממתקים, מצות שמורות וחומר תורני לציבור המתפללים בבתי הכנסת, מתנת המועצה הדתית בטבריה.

הרב שלמה דידי דיבר בשבחם של הגבאים ומנה אחת לאחת את כלל הפעולות להן, אחראים הגבאים בבית הכנסת, ועל האופי התובעני שמאפיין את תפקיד הגבאי. "מנהיג צריך שתהיה לו סבלנות, בלא סבלנות לא ניתן להנהיג, גם גבאי בית כנסת זה סוג של מנהיג. אתם המבצעים את תפקידכם לשם שמים, ראויים לכל ההערכה והלוואי ויתקיימו בכם דברי חז"ל : כל העוסקים בצורכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרם".

ראש העיר יוסי בן דוד, שנאלץ להיעדר מהכנס אליו הקפיד להגיע בשנים האחרונות עקב התחייבויות קודמות, העביר את ברכתו במסר לציבור הגבאים והודה לגבאים על עבודתם המסורה וציין כי: " גבאי בתי הכנסת, הקושרים בין המערכת הרוחנית הפרקטית לציבור, מבצעים עבודת קודש לשם שמים למען ציבור המתפללים, ונושאים על גבם אחריות גדולה.

אנו ממשיכים לטפל בתשתיות בעיר, וביצוע  עבודות חיזוק ושימור באתרי קודש ובבתי כנסת עתיקים בעיר, כולל דרכי הגישה לבתי הכנסת ולמקוואות. לסיום ברצוני לברך אתכם בברכת חג פסח שמח וכשר, ושנזכה ב"ה לגאולה שלמה, כפי שכתוב בתלמוד הבבלי, במסכת ראש השנה : "בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל".

בתמונה לעיל: הרב שלמה דידי שליט"א מברך את ציבור הגבאים.

gbaim

בתמונה: מבט כללי של המשתתפים במהלך הכנס.