אתה כאן
sideBar



יום שחרור טבריה צוין בערב מורשת מאכלים טבריינים במסגרת כנס תושבי טבריה לדורותיהם PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

moreshet

הערב נערך ביוזמת מרכז הורדוס ובשיתוף עיריית טבריה * במבואת האולם הוצב מזנון שהציג את מיטב המנות הטברייניות המסורתיות *במהלך הערב הושק ספרו החדש של אורי מזר ונערך פאנל מספרי סיפורים.

יום שחרורה של טבריה החל ב ט' בניסן, צוין השנה באופן מיוחד בערב מורשת של מאכלים טבריינים במסגרת כנס תושבי טבריה לדורותיהם שנערך ביד שטרית. הערב נערך ביוזמת מרכז הורדוס עם אורי מזר ומאיר דותן ובשיתוף עיריית טבריה. במבואת האולם הוצב מזנון גדול שהציג את מיטב המנות הטברייניות המסורתיות שבושלו באהבה ע"י תושבי העיר.  גם שפים מקומיים כגון: אביגיל אהרון ומאסטר שף שמואל בן עמי, טמנו את ידם בצלחת והיו שותפים לחגיגה הקולינארית. בין המנות הרבות שהוצגו: חומוס עם חצילים (מנזלה), קציצות דגים בטחינה, דג אמנון בנוסח טברייני חריף, קיגל טברייני ברוטב טחינה, עלי גפן ממולאים של אקא מזרחי, קציצות סלק אפויות, פיתה בסילא, מאכל סליאה לתינוק שיצמיח שיניים, וכרוב וחציל ממולאים בנוסח טברייני. מיותר לציין כי לאחר זמן לא רב, אזלו כל המנות מהמזנון לשביעות תאבונם של משתתפי הערב. בין הדמויות הרבות שפקדו את הערב המיוחד נצפו: ראש העיר יוסי בן דוד, סגן ראש העיר דודיק אזולאי, חבר מועצת העיר רפאל טרבלסי, ניצב בדימוס וח"כ לשעבר עו"ד משה מזרחי, ד"ר ארז און מנהל המרכז הרפואי פדה פוריה, ודודו פרץ מנכ"ל המוא"ז עמק הירדן. במהלך הערב הושק גם ספרו החדש של אורי מזר הבלתי נלאה: "מורשת מאכלים טבריינים" וכמו כן נערך פאנל מספרי סיפורים אודותיה של טבריה. על החלק האומנותי הופקדה להקת הזמר העירונית של קונסרבטוריון ויצו טבריה בניצוחו המוסיקלי של עמרי מראד. ראש העיר יוסי בן דוד אמר בדברי ברכתו: "ראשית יש להוקיר ולהעריך את כל הדור הנפלא של תש"ח, אנו חייבים להם המון, המטבח הטברייני ידוע ומוכר בעולם הקולינריה ולא לחינם שילבנו אותו במסגרת פסטיבלי הקולינריה הצרפתית שקיימנו ב 4 השנים האחרונות בעיר. היום אנו מציינים 69 שנים לשחרורה של טבריה שהיתה העיר העברית הראשונה ששוחררה, ובשנה הבאה נציין ב"ה 70 שנה לשחרורה של העיר ו2000 שנה להיווסדה. אפשר להוציא טבריינים מטבריה, אי אפשר להוציא את טבריה מהטבריינים, אין כמו טבריה בעולם כי אין יפה ממנה. נמשיך לפעול יחד, להתמודד עם האתגרים שעוד נכונו לנו ונתגבר על כל המכשולים. אני רוצה להודות לכולכם , לאלה שבאו מרחוק ומקרוב, ולאחל לכם חג פסח שמח וכשר".

בתמונה לעיל: מראה המזנון עם המאכלים הטבריינים בערב המורשת.

 
מפה תיירותית small_line_02 מסלולי טיול small_line_02 נופשים בחופים