עיריית טבריה מתגברת את נושא פינוי האשפה והגינון לקראת החג PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

pinui_gezem

בכל יום מפנה העיריה כ 30 טון, כמות המקבילה לשבוע שלם* מאמצים מוגברים באגף השפ"ע, הגינון ובמחלקת התברואה ותגבור המשמרות * נרשמת היערכות מיוחדת גם בחופים לקראת החג, תפוסת המלונות בעיר עומדת על 100%*  ראש העיר יוסי בן דוד: "מציין לשבח את המאמץ של עובדי השפ"ע, התברואה, הגינון וקבלני המשנה, ע"מ לעמוד בנטל".

בכל שנה בתקופת חג הפסח מתמודדת עיריית טבריה עם פינוי כמויות אדירות של אשפה, גרוטאות, רהיטים, גזם ועוד. הפסולת המוצאת מהבתים והמונחת ליד פחי האשפה, במיוחד בתקופת החג, עת מבצעים התושבים את ניקיונות הפסח בבתים, מגיעה לכמויות של עד כ 30 טון. כמות זו נערמת במוקדים השונים מידי יום והיא מקבילה לכמות שבועית בימים כתיקונם. ע"פ הנחיית ראש העיר יוסי בן דוד, תוגברו המערכים השונים באגף השפ"ע, מחלקת הגינון, במחלקת התברואה ואצל קבלני המשנה, כך שהעבודה מתבצעת במשמרות מסביב לשעון, ע"מ לעמוד בנטל הפינוי העמוס. לבד ממחלקת התברואה שעובדת מסביב לשעון, מבצעת מחלקת הגינון בסיוע עובדי ה"משקם" מאמץ מוגבר לניקוש העשבייה בשכונות העיר, באמצעות כלים כבדים וצוות עובדים עם חרמשים. העבודה כוללת גם גיזום עצים ופינוי הגזם הרב לאתר ההטמנה. העירייה נערכת אף לקופת חג הפסח בעצמו, עת יפקדו את העיר ואת חופי הכנרת עשרות אלפים של מבקרים ונופשים. גם כאן מתמודדת העירייה עם היקפי פסולת בלתי נתפסים המגיעים לכמויות של מאות טונות במצטבר. ראש העיר יוסי בן דוד: "כבכל שנה אנו מתגברים את כלל המערכים של אגף השפ"ע, הגינון והתברואה לקראת חג הפסח, כולל עיבוי ותגבור המשמרות בעבודה מסביב לשעון, אנו מבצעים עבודות גינון, גיזום וניקוש העשבייה בהיקף נרחב גם בשכונות העיר. זה המקום גם לציין לשבח את העובדים וקבלני המשנה על המאמץ הרב שהם משקיעים בעבודה קשה, ע"מ לעמוד בנטל ובכמויות האשפה העצומות בתקופה זו. תפוסת המלונות בעיר מגיעה ל100% ואנו נערכים לעשרות אלפי הנופשים שיפקדו את חופי הכנרת במהלך החג".

בתמונה לעיל: פינוי גזם בשכונות.

nikush

בתמונה: עבודות ניקוי וניקוש עשבייה בשכונות העיר.