שיא מבקרים בעיר טבריה ובחופי הכנרת במהלך חג הפסח PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

gan_hair

לראשונה התקיים בגן העיר החדש הפנינג מתנפחים במשך יומיים* מופעי רחוב בטיילת אלון  ויריד עתיקות בכיכר הדר* ההופעה של משה פרץ נדחתה לחודש יוני עקב מזג האוויר* חגיגות המימונה המסורתיות נערכו בשני מוקדים שונים בעיר.

שיא מבקרים חדש נרשם בעיר טבריה ובחופי הכנרת בתחומה של העיר ואלה הסמוכים לה. עשרות אלפי מבקרים ונופשים פקדו את העיר במהלך חופשת חג הפסח, ונהנו משפע של אטרקציות, מרכזי מבקרים, אתרי מורשת ותרבות, סיורים מודרכים ללא תשלום, מסלולי רכיבה בשביל סובב כנרת, ספורט ימי ואתגרי בחופי הכנרת, ביקור בטיילת אלון הססגונית, הפעלות לקהל הרחב של ליצנים ומופעי רחוב,  ויריד עתיקות שנערך בכיכר הדר. לראשונה נערף אף הפנינג בן יומיים בגן העיר המתחדש של מוסיקה ומתקני שעשועים מתנפחים שמשך אליו מאות ילדים, במקום ביקר גם ראש העיר לוד עו"ד יאיר רביבו שהיה אורחו של ראש העיר יוסי בן דוד. תפוסת המלונות בעיר כבכול שנה כבר הגיעה ל 100%. עומסים כבדים נרשמו בצירים המובילים לעיר ובתוך העיר טבריה. עובדי מחלקת התברואה, הנקיון, של עיריית טבריה יחד עם עובדי החברה הכלכלית לפיתוח טבריה, עבדו מסביב לשעון ע״מ לתת מענה לפינוי כמויות הפסולת שהצטברה במוקדי הבילוי ובחופי הכנרת הסמוכים לעיר. במוצאי החג בערב ערכה עיריית טבריה, חגיגות מימונה פתוחות לציבור הרחב באולם הספורט של מתנ"ס פירסט, בשיתוף האגף לתרבות יהודית במשרד החינוך, רשת המתנ"סים, תכנית נטועים ועמותת ממזרח שמש, וגורמים נוספים. מאות תושבים פקדו את האירוע ונהנו מהופעה של להקת צלילי נבון ומכיבוד עשיר של מאכלים מסורתיים ותפאורה מסורתית של אוהלי אירוח. למחרת יום המימונה נערכו חגיגות המימונה המסורתיות בחוף גנים ששודרו בשידור ישיר ברדיו קול רגע, בהשתתפות מאות מתושבי העיר שצפו בהופעה של להקת צלילי המזרח, נהנו מכיבוד עשיר ומאווירה ססגונית ושמחה.

בתמונה לעיל: הפנינג המתנפחים שנערך בגן העיר החדש.

mimona1

בתמונה: ערב המימונה במתנ"ס פירסט.