טקס סיום בפרויקט "מחשב לכל ילד", נערך במרכז הצעירים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

machshev1

זו כבר השנה הרביעית  ברציפות בה נערך הפרויקט* מאז שנת 2014 חולקו כ 303 מחשבים לילדי טבריה * ראש העיר יוסי בן דוד: "אנו עושים מעשה מובהק של צדק חברתי ומצמצמים פערים טכנולוגיים בחברה שלנו"

בשבוע החולף במרכז הצעירים  נערך זו הפעם הרביעית ברציפות, טקס הסיום של פרויקט "מחשב לכל ילד" שבמהלכו קיבלו כ 80 ילדים מאושרים מלווים בבני משפחותיהם, כולל ילדים בעלי צרכים מיוחדים, תעודות הוקרה על סיום ההכשרה בשימושי מחשב במרכז להב״ה. התעודות הוענקו ע"י ראש העיר יוסי בן דוד, מנהלת הפרויקט אורלי תמיר, וסגן ראש העיר דרור ללוש. עוד נכחו בטקס: חברי מועצת העיר: אבי גבאי ורפאל טרבלסי, מנשה כהן מנהל אגף הרווחה בעירייה, סגניתו אתי חיים, גל בן משה מנהל מרחב צפון בפרויקט, אייל אייזנקוט מנהל מרכז להב"ה, מנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער איציק פורטל, מנהלי בתי ספר, עו"סיות, בני משפחות הילדים ורויטל פז אשר היתה מופקדת על מלאכת ההנחיה ושמרכזת את הפרויקט בטבריה ביד רמה, באחריות ומסירות תוך דאגה אמיתית לכל ילד וילד.

מאז החל ראש העיר את כהונתו חולקו כ 303 מחשבים לילדי טבריה. כבר בזמן הקרוב, יחלו צוותי התקנה של התוכנית להתפרס בבתי הילדים ולהתקין את המחשבים.

ראש העיר יוסי בן דוד, אמר בדברי ברכתו: "הילדים והילדות שסיימו היום את ההכשרה ומקבלים מחשבים, הם הכוכבים הגדולים של המופע הזה. כיום, בלתי אפשרי לקיים חיים מתקדמים בלא שימוש תדיר במחשב. אני ממליץ לכלל הילדים לנצל את השימוש במחשב, בעיקר בכדי לרכוש ידע והשכלה. מקרב הילדים שיקבלו מחשב, נמצאים גם ילדים עם צרכים מיוחדים, אשר יקבלו מחשבים ייחודיים וייעודיים, בהתאם לצורכיהם, ילדים אלה הם חלק בלתי נפרד מאוכלוסיית התלמידים שלנו. כאשר אני הייתי ילד, לא היה לנו פרויקט מבורך שכזה, יתכן וגם אני הייתי עומד בקריטריונים, עבורכם ועבורנו זה סוג של סגירת מעגל. כאן בעצם אנו עושים מעשה מובהק של צדק חברתי ומצמצמים פערים טכנולוגיים בחברה שלנו, המטרה לתת לכולם הזדמנות שווה. ניהלנו מו"מ מתמשך, אל מול העמותה ומשרד רוה"מ, ולמרות מצבה התקציבי של העירייה, לא היססנו לרגע וניתנה הנחייה על ידי להמשיך ולממן את חלקנו בפרויקט. התהליך שבו נקבעו הילדים היה מורכב וארוך, והתקיים בעצה אחת יחד עם גורמים באגף הרווחה. בכוונתנו להמשיך עם הפרויקט

ולהגדיל משמעותית את מספר המשתתפים בפעם הבאה. אין לי ספק שחלק מכם ילדים יקרים ישכילו בעתיד, לנצל את הידע וההשכלה שרכשו, ע"מ לפרוץ קדימה, לקצור הישגים  בלימודים ולהוות מקור גאווה למשפחותיכם. ברצוני להודות להנהלת העמותה, למנהל מרכז הצעירים ולצוות הרכזות והמלגאיות, למכללת כנרת על השת"פ המבורך, עובדי אגף הרווחה, מרכז להב"ה בהנהלתו של אייל אייזנקוט, ולמרכזת הפרויקט בטבריה רויטל פז על העבודה הטובה והמאומצת בריכוז הפרויקט".

מנהלת הפרויקט אורלי תמיר אמרה בדברי ברכתה: "מחשב לכל ילד הוא מיזם שיש בו ארבעה שותפים: עמותת מחשב לכל ילד,  משרד רוה"מ, עיריית טבריה, והמשפחות והילדים. בלי תמיכת העירייה וראש העיר, לא היינו במקום הזה היום. על כל שקל שהעמותה מגייסת המדינה מוסיפה שקל נוסף. חשוב להיות שותפים בעשיה, מתוך ידיעה שערבות הדדית וסולידריות זו זכות גדולה לחיות בחברה טובה יותר. תודה לכולכם שהשתתפתם בפרויקט, שתמכתם, ושפתחתם לנו את הדלת הביתה. תחלמו הכי רחוק והכי גבוה, אחר כך כולנו נשוויץ בכם".

בתמונה לעיל: תמונה קבוצתית יחד עם מקבלי התעודות בפרויקט.

machshev2

בתמונה: ראש העיר יוסי בן דוד ומנהלת הפרויקט מעניקים תעודה במהלך הטקס.