שבוע העסקים הקטנים בשיתוף בנק הפועלים צויין בטבריה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

asakim

זו כבר השנה החמישית שבנק הפועלים לוקח חסות על שבוע העסקים הקטנים  * ערוץ 2 צילם ארבעה עסקים קטנים בעיר לתוכניות הבוקר של הערוץ* ראש העיר יוסי בן דוד: " העסקים הקטנים מהווים את עמוד השדרה של הכלכלה בעיר טבריה"

שבוע העסקים הקטנים בשיתוף "בנק הפועלים" שצויין השבוע זו השנה החמישית ברציפות, הפך בשנים האחרונות ליום חג עבור העסקים הקטנים בישראל ובמיוחד עבור לקוחותיהם הרבים, שזוכים להטבות מיוחדות. מגזר העסקים הקטנים, התורם כמחצית מהתוצר המקומי הגולמי ומספק תעסוקה ל-43% משוק העבודה בישראל, הינו אחד מעמודי התווך של המשק הישראלי ומהגורמים לצמיחתו. בשנים האחרונות, פועל הבנק רבות להעצמה וקידום החירות הפיננסית של לקוחותיו ממגזר העסקים הקטנים, תוך פיתוח כלים וידע בתחום הפיננסי. במסגרת זאת, רואה בנק הפועלים מחויבות בתמיכה ובקידום של עסקים קטנים, כבסיס לצמיחת המשק הישראלי כולו. במסגרת שיתוף הפעולה בין עיריית טבריה ובנק הפועלים, הגיע השבוע צוות צילום של ערוץ 2 עם הכתב זוהר ישראל, לצלם ארבעה עסקים קטנים בעיר טבריה לתכנית הבוקר של קשת עם יואב לימור ומיכל אנסקי: בית הפרי של אייל אוזן, מסעדת הדקס, יקב בריניקי וטבע הילד -מרכז טיפולי רב תחומי לילדים והורים.

ראש העיר יוסי בן דוד התייחס למצב העסקים הקטנים במהלך הראיון בערוץ 2: " העסקים הקטנים מהווים את עמוד השדרה של הכלכלה בעיר וגם עמוד השדרה של המדינה. היכולת שלנו כמדינה וכרשות מקומית לאפשר את קיומם ואת צורכיהם של העסקים הקטנים. השבנו את גן העיר לתושבים ובמסגרת הזו אף הכשרנו כ 150 מקומות חניה לרווחת התושבים ובעלי העסקים במרכז העיר. לפעמים החלטות לא נכונות יוצרות קושי הרבה יותר גדול עבור בעלי העסקים הקטנים. בין היתר קיבלנו החלטות בדבר הקלות באגרות שילוט וכיסאות לבתי קפה ומסעדות, סללנו מדרכות רחבות יותר ע"מ לעודד הוצאה של כיסאות ושולחנות למרחב הפתוח בהיבט של מקסימום רחוב, זו תוכנית שאנו מפעילים בשנתיים האחרונות בטבריה. יש לנו עיר תיירות עם 4500 חדרי לינה, רק בשבוע החולף נפתח פה בית מלון חדש, מלון U, מרשת פטאל, מלון מדהים בהשקעה גדולה מאוד, וזאת לאחר הפסקה של שנים רבות בהן לא נבנה מלון חדש משמעותי בעיר. העיר הזו חיה סביב נושא של מסחר ותיירות עם ממוצע של 2 מיליון לינות בשנה, לעסקים הקטנים יש כאן

משקל מרכזי. אחת הבעיות המרכזיות היא החלטה שהתקבלה לפני שנים רבות ע"י משרד הפנים להגדיל באופן משמעותי ובצורה דרמטית את מדד הארנונה לעסקים. לצערי משרד הפנים אינו מאפשר להוריד את מדד הארנונה לעסקים, אלא אם כן זה בא על חשבון העלאה בארנונה למגורים. אנחנו בעיריית טבריה לא ביצענו העלאה בארנונה למגורים במהלך ארבע השנים האחרונות".

בתמונה לעיל: ראש העיר יוסי בן דוד יחד עם אייל אוזן מבית הפרי במהלך הראיון בערוץ 2.