תעריף הארנונה לא יעלה בשנת 2018 באופן סופי PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

kneset2

ההחלטה במסגרת הבנות שהושגו עם משרד הפנים ופגישות עם שרים בכירים * רה"ע נפגש בירושלים עם שר הפנים ומנכ"ל משרד הפנים * לראש העיר הצטרפו סגנו דרור ללוש, יו"ר האופוזיציה ציון פיניאן וחבר מועצת העיר רפאל טרבלסי * היעד החדש לרתום את סיעות הבית למאמץ כולל בקבלת החלטת ממשלה חדשה לסיוע לעיר טבריה.

בשבוע החולף במהלך ישיבת מועצת העיר שהתכנסה במיוחד לדון על צו הארנונה לשנת 2018, על האפשרות להעלות את הארנונה ב 2.8%, בנוסף למדד המשולב של משרד הפנים שעולה אוטומטית מידי שנה, עלתה ברגע האחרון הצעה מטעם חברי האופוזיציה והקואליציה, הצעה שאותה אימץ לבסוף ראש העיר, לעלות לירושלים ולערוך סבב פגישות עם שרים בכירים על מנת לנסות למצוא פיתרון בדמות מקורות תקציביים חלופיים שיכילו את ההכנסה שהייתה צפוייה במקרה שתעריף הארנונה אכן היה עולה, הכנסה שנתית שנאמדת ב כ - 3 מליון ₪. המיניבוס  שהזמינה עיריית טבריה במיוחד לאותם חברי מועצה שהצהירו קבל עם ועדה כי יעלו לירושלים ע"מ לסייע בקבלת הסיוע והתקציבים, נותר מיותם. לראש העיר יוסי בן דוד, הצטרף סגנו דרור ללוש, יו"ר האופוזיציה ציון פיניאן וחבר מועצת העיר רפאל טרבלסי. במהלך השהות בירושלים נפגש ראש העיר עם שר הפנים ומנכ"ל משרדו מרדכי כהן, ואף התארח בישיבת סיעת הבית היהודי עם שרי החינוך, המשפטים והחקלאות. כמו כן נערכו פגישות עם שרים נוספים במהלך היום. כתוצאה מהפגישות שקיים ראש העיר עם שר הפנים ומנכ"ל משרדו הוסכם כי תוכנית ההבראה תעודכן מחדש בהתאם לאבני הדרך, כאשר היא כוללת בתוכה גם את סכום ההכנסה שהיתה צפויה במקרה של העלאת הארנונה, כך שבכל מקרה תעריף הארנונה לשנת 2018 לא יעלה מעבר למדד של משרד הפנים. לאחר מכן התארח ראש העיר בישיבת הסיעה של הבית היהודי, יחד עם נציג הסיעה בעירייה חבר מועצת העיר רפאל טרבלסי, ובמהלכה ביקש ראש העיר לקדם קבלת החלטת ממשלה חדשה תוך רתימת כלל סיעות הבית, לסיוע תקציבי לעיר במקום אותה החלטת ממשלה משנת 2012 שרוב סעיפיה למעשה הם פגי תוקף. בנוסף במהלך הישיבה הבטיחה שרת המשפטים לקדם את נושא בניית היכל בית משפט השלום בטבריה.

בתמונה לעיל: רה"ע  וסגנו דרור ללוש לאחר הפגישה עם מנכ"ל משרד הפנים  מרדכי כהן.

kneset1

בתמונה: רה"ע וחבר מועצת העיר רפאל טרבלסי במהלך ישיבת סיעת הבית היהודי.