בית הספר התיכון הקולינרי "רימונים" הוסמך כבית ספר "ירוק" PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

rimonim

ההסמכה ניתנה ע"י אגף חינוך וקהילה במשרד לאיכות הסביבה ומשרד החינוך * ועדת ההסמכה התרשמה לטובה מהעבודה החינוכית סביבתית ומההטמעה של נושאי איכות הסביבה בבית הספר  * בית הספר הקולינרי רימונים מצטרף ל 15 גני ילדים ולבתי הספר: חטה"ב "נופרים" ו ביה"ס "איילים" שכבר הוסמכו כמוסדות חינוכיים ירוקים*

בית הספר התיכון קולינארי מרשת רימונים, קיבל באופן רשמי במהלך השבוע החולף את ההסמכה ל "בית ספר ירוק". רועי שמחה המשמש כמרכז בכיר לחינוך וקהילה במשרד להגנת הסביבה, עידכן על כך את מנהלת מכללת רימונים והתיכון הקולינרי הגב' גילה כהנא. במכתבו ציין רועי שמחה כי ועדת ההסמכה שהתכנסה בתחילת חודש יוני, התרשמה לטובה מהעבודה החינוכית הסביבתית המתבצעת בבית הספר, ומהמסירות של צוות בית הספר להטמעת נושאי איכות הסביבה בקרב תלמידי בית הספר והקהילה.  כמו כן ועדת ההסמכה התרשמה מהמאמצים של צוות בית הספר לכלול את התכנים של איכות הסביבה במסגרות שונות כפי שהן באות לידי ביטוי בעשיה הבית ספרית. הועדה בחנה שישה קריטריונים שונים שבהם עמד בית הספר באופן מלא: תכנית לימודים עם תכנים סביבתיים בהיקף 10 שעות לימוד, פרויקט קהילתי סביבתי, שימוש מושכל במשאבים, מנהיגות ירוקה, הכשרת מורים ונראות וחזות בית הספר. מרכז הועדה ביקש להודות במכתבו ולציין לטובה את המורה השפית תמי פלנר ואת המנהלת הנמרצת גילה כהנא אשר מקפידה לדבריו על מחוייבות סביבתית, כמו כן ביקש המרכז להודות למנהלת אגף איכות חיים וסביבה בעיריית טבריה נאוה קוקוש על שיתוף הפעולה המבורך עם הרשות המקומית, שמצידה התייחסה להסמכת בית הספר: "מוצאת לנכון שוב לציין כמה גאה אני לראות כי העבודה והעשייה החינוכית סביבתית ממשיכה להתקיים בבית הספר ומאחלת לבית הספר שימשיך להוביל מהלכים סביבתיים נוספים, ויחד נצעיד את בית הספר כבית ספר ירוק מתמיד. עיריית טבריה באמצעות האגף לאיכות חיים וסביבה ימשיכו ללוות את בית הספר, לסייע ולשתף פעולה בכל הקשור לשמירה על איכות הסביבה". בית הספר התיכון הקולינרי רימונים מצטרף לעוד שני בתי ספר שכבר הוסמכו כבתי ספר ירוקים: חטה"ב "נופרים" ובית הספר היסודי "איילים" ולעוד 15 גני ילדים ברחבי העיר.

המשרד להגנת הסביבה בשיתוף משרד החינוך מובילים החל מ-2004 את תהליך ההסמכה לבית ספר ירוק, שמטרתו להביא ליישום עקרונות הקיימות בבתי הספר. ההסמכה מהווה הכרה בחינוך סביבתי משמעותי המתקיים בבית הספר, ומתווה דרך פעולה לבתי ספר המעוניינים להתחיל פעילות סביבתית על בסיס מסגרות קיימות. המודל מבוסס על עקרונות למידה על הסביבה, יישום אורח חיים מקיים, ופעילות תלמידים שמקדמת שינוי בתודעה ובהתנהגות הקהילה לסביבה. בית ספר שעומד בכל הקריטריונים זוכה להסמכה כבית ספר ירוק.

בתמונה לעיל: חברי ועדת ההסמכה בביקורם בבית הספר רימונים עם הנהלת בית הספר, צוות ההוראה ומנהלת האגף לאיכות חיים וסביבה בבית הספר.