סיור היערכות מקיף נערך במוסדות החינוך לקראת פתיחת שנה"ל PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

dekalim

הסיור התמקד בעבודות חיזוק המבנים המתבצעות בבתי הספר איילים ודקלים * הסיור נערך בהובלת ראש העיר, מנכ"ל העירייה, מהנדס העיר, מנהלת אגף החינוך, מנהלי האגפים בעירייה וצוות הקבלנים * מאמץ מרוכז של העירייה בתיקון ליקויי הבטיחות וסיום העבודות במועדן טרם פתיחת שנת הלימודים

במהלך החודש האחרון נערכו בעיריית טבריה מספר ישיבות מנהלים בהובלת ראש העיר יוסי בן דוד ומנכ"ל העירייה עופר אזרד, בכל הקשור לתמונת המצב בנושא היערכות הרשות המקומית לפתיחת שנת הלימודים שתבוא עלינו לטובה, שנת תשע"ח. השבוע נערך בפעם השניה  סיור עבודה מקיף בהובלת ראש העיר יוסי בן דוד, שבמהלכו נבחנה ההיערכות לפתיחת שנה"ל במוסדות החינוך השונים. בסיור נטלו חלק: מנכ"ל העירייה עופר אזרד, מנהלת אגף החינוך תמי לוי, מהנדס העיר מוטי לביא, עופר כהן מנהל התפעול באגף החינוך, אורגד מזרחי יו"ר וועד ההורים העירוני, מנהלי אגפים ומחלקות נוספים בעירייה ונציגי הקבלנים המבצעים את העבודות. במהלך הישיבות ניתנה סקירה על ההיערכות עד כה של הרשות המקומית במערך בתי הספר, גני הילדים ומועדוניות הרווחה בחינוך המוכר הרשמי ובחינוך המוכר שאינו רשמי. ההיערכות לשנת הלימודים בכל מוסדות החינוך נוגעת בתחומים רבים כגון: השלמת כיתות לימוד וגני ילדים עקב גידול במספר התלמידים והילדים ,בטיחות, כיבוי אש, הנגשה, הצטיידות כללית, התקנה והחלפת מזגנים, הצללות, הדברות וריסוסים, החלפת ארגזי חול, איטום גגות, צביעה ושיפוצים וכדומה'. ראש העיר יוסי בן דוד הנחה את כלל הגורמים לערוך ישיבת עדכון שבועית, כולל סיורים בשטח, ע"מ לעקוב אחר ההכנות הנדרשות וביצוע ההנחיות בנושא זה, עד לפתיחת שנת הלימודים בעוד פחות מחודש ימים. כמו כן עדכן ראש העיר כי בתיאום מוקדם שהתבצע אל מול משרד הפנים לא יחולו שום עיכובים תקציביים עקב הימצאותה של העירייה בתכנית הבראה בנושא הוצאת ההיערכות לשנת הלימודים לפועל.  כזכור,  כבר בשנה זו מתבצעות  עבודות נרחבות של שיפוץ וחיזוק מבנים בשלושה בתי ספר: ביה"ס דקלים, ביה"ס איילים וביה"ס יד חרוצים. במסגרת עבודות אלה, יחוזקו וישופצו מחדש בתי הספר כולל כיתות לימוד וחצרות, ממש כפי שהתבצע לפני כשנתיים בבתי הספר: כינר, ארליך ותחכמוני. גם בית הספר רעות מתוכנן להיכנס לעבודות חיזוק מבנים נגד רעידות אדמה כבר בשלב הבא.

ראש העיר הנחה את מנכ"ל העירייה ומנהלת אגף החינוך להציג תכנית מעקב שבועית אחר תיקון הליקויים בתשתיות מוסדות החינוך כולל מענה לאולמות הספורט ומגרשי הקט רגל והכדורסל בבתי הספר.

בתמונה לעיל: סיור בבית הספר דקלים.