התקדמות משמעותית בפיתוחה של העיר טבריה – ועדת התכנון והבניה המחוזית אישרה להפקדה את תכנית קריית ההייטק ושכונת טבריה המושבה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

קריית ההייטק תשתרע על פני 220 דונם שטח כללי ו 64.000 מ"ר שטח בנוי* שכונת טבריה המושבה תכיל 2000 יח"ד מתוכן 700 יח"ד צמודות קרקע* ראש העיר יוסי בן דוד בירך על ההחלטה: "מדובר בנקודת מפנה דרמטית ויום היסטורי עבור העיר טבריה".

הועדה המחוזית לתכנון ובניה אישרה השבוע את התכניות להפקדה פה אחד ובכך סללה את הדרך להקמתה של קריית ההיי-טק בטבריה עלית. קריית ההייטק המתוכננת תשתרע על שטח של 220 דונם ו 60,000 מ״ר שטח עיקרי. היות וכל התנאים הטכניים התקיימו, בתום תקופת ההפקדה כ-90 יום ומתן תוקף, תצא הקרקע בשיתוף רמ״י לשיווק, כך שניתן יהיה להתחיל בביצוע קריית ההיי-טק/ תעשיות מתקדמות, מרכזי פיתוח, חממות טכנולוגיות וסטרטאפים בתחום הביו מד וביו טק כיאה לעיר טבריה בה קבור הרמב״ם.

הקמת קריית הייטק משתלבת במסגרת המדיניות העירונית של טבריה דוגלת ביצירת מגוון מקורות תעסוקה לצד ענף התיירות שתגרום להשארת צעירי טבריה המוכשרים ותמשוך משפחות חדשות וצעירות לעיר. מדובר במנוע צמיחה כלכלי חשוב לפיתוחה של טבריה וסביבתה. במהלך השנתיים האחרונות לצד קידום אישור התכניות מול מנהל התכנון רמ״י ומשרד השיכון והאוצר, קיים ראש העיר יוסי בן דוד שורה ארוכה של פגישות עבודה עם חברות הייטק מובילות במשק הישראלי ועם יזמים מרכזיים מתחום ההייטק, ע"מ לעניין אותם בכל הקשור להשקעות עתידיות בקריית המדע המתוכננת.

העיר טבריה נמצאת בנקודה משמעותית בימים אלה עם תפנית שבאה לידי ביטוי בתנופת בנייה של שכונות חדשות רבות ומגוונות לכלל הציבור, הגדולה והחדשה שבהן, היא שכונת טבריה המושבה, שאף היא אושרה השבוע בועדה המחוזית לתכנון ובניה. השכונה תמוקם בחלקה הדרום-מערבי של העיר והפונה לנוף הרי הגליל, הכנרת ובקעת יבניאל, בסמוך לאצטדיון החדש שמוקם בימים אלה ולתחנת הרכבת העתידית, קריית המדע המתוכננת וקריית הספורט המוקמת בימים אלה.

שכונת טבריה המושבה שאושרה לאחרונה בולנת"ע (ועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים במינהל התכנון), ואושרה השבוע בועדה המחוזית, משתרעת ע"פ שטח של 684 דונם ותכיל 2000 יחידות דיור בתמהיל בניה של קרוב ל 1300 יח"ד בבנייה רוויה ועוד כ 700 מגרשים צמודי קרקע בבניה חד טורית, חד משפחתיים ודו משפחתיים. הפרוייקט יבוצע בשיתוף

העיריה ומשרד הבינוי והשיכון. לצורך ניהול הפרוייקט רחב ההיקף נבחרה לאחרונה חברת "דנה הנדסה" לביצוע תשתיות השכונה. כמו כן הוקמה מנהלת וצוותי ההקמה ותכנון, ויועצים רבים השוקדים בימים אלה על תכנון התשתיות של "השכונה הירוקה" הראשונה בטבריה, שבה גם מתוכננת תשתית של "עיר חכמה" לרבות רשת סיבים אופטיים.

בשכונת טבריה המושבה תוקם קריית חינוך חדשה ובה בתי ספר, גני ילדים ומעונות מרכזים קהילתיים חדשים, מוסדות ציבור ודגש על פיתוח שטחים ירוקים ,גינות ציבוריות ופארקים.

ראש העיר יוסי בן דוד התייחס להתפתחויות המשמעותיות: "אין ספק שמדובר כאן בנקודת מפנה דרמטית, ביום היסטורי ובבשורה גדולה עבור העיר טבריה ותושביה. מדובר בשתי החלטות חשובות מאוד כל אחת לכשלעצמה. אנו יודעים היטב ופעלנו בשנים האחרונות להביא לכך שלצד תנופת הבניה הגדולה הקיימת כיום בעיר, אנו חייבים במקביל להיערך לאתר ולתת פתרונות קצה ומגוון של מקורות תעסוקה.

אישורה של קריית המדע יתן לנו מענה מצויין בנושא זה, הן לסטודנטים והן לזוגות צעירים אשר חפצים להקים את ביתם בעיר טבריה. הקמתה של שכונת טבריה המושבה עם בניה צמודת קרקע בהיקפים שלא נראו עוד בטבריה, תסייע לנו להמשיך ולחזק את מאזן ההגירה החיובי לשמור על תושבי העיר טבריה, ולקלוט אוכלוסיה איכותית שבעבר בשני העשורים האחרונים לא מצאה פתרון בשל חוסר בניה צמודת קרקע. כעיקרון כל אזור הכניסה המערבי והדרומי של העיר הולך להשתנות עם הקמתה של קריית המדע ושכונת טבריה המושבה שמתווספות למעשה לעוד שני פרויקטים גדולים הקיימים באזור הזה: קריית הספורט עם אצטדיון עירוני חדש המוקם בימים אלה ותחנת רכבת עם תוואי מסילה שיגיע מעפולה דרך צומת גולני עד לקריית הספורט החדשה. ישנה חשיבות גדולה לאישור התוכניות שמהותן מנוע צמיחה ומנוף חשוב לפיתוחה של העיר, לצד חיזוק טבריה עילית ושכונה ד׳ ושכונה ג׳, וחיזוק ההתיישבות בטבריה ובגליל".

בתמונה לעיל: הישיבה השבוע של הועדה המחוזית לתכנון ובניה שאישרה את הפרויקטים.

hii_tech-tasrit

תשריט של קריית ההיי-טק – קריית המדע.

tveria-moshava

תשריט של השכונה המתוכננת - שכונת טבריה המושבה.